Årets bästa dag!

Har du tänkt på att det nästan finns lika många temadagar som det finns dagar på året? Men årets bästa temadag är självklart Cykelns dag som i år infaller den 13 maj, en dag som naturligtvis är värd stor uppmärksamhet. (Som av en slump infaller även Barnens dag 13 maj.) Flera ”cykelkedjor” kommer att ha arrangemang i sina butiker. Kanske en dag för din arbetsplats att göra något gemensamt på cykel? För inspiration, kolla cykelnsdag.se.

Spadtag tas
Om du ändå är ute och cyklar på Cykelns dag har vi ett tips: Ta en sväng till Frihamnen kl 12.00 då det första spadtaget för den cykelvänliga Hisingsbron tas under högtidliga former. Paradorkester underhåller och trafikkontoret bjuder på fika.

Var rädd om gruset
Äntligen är det vår på riktigt för nu har allt flis och grus sopats upp från cykelbanorna. Om det inte är ordentligt gjort kan du göra en felanmälan i appen Cykelstaden. Visste du förresten att gruset återanvänds? Efter att ha rensats från skräp får det en ny uppgift som fyllnadsmaterial vid vägbyggen.

Tips!
Även om er arbetsplats är cykelvänlig kan den förmodligen bli ännu cykelvänligare. Vi har listat bra och inspirerande argument varför kombinationen cykel och arbetsplats är så bra. Dom hittar du här cykelvanlig.se/fragor-svar/

Återanmäl er!
Glöm inte att återanmäla er till årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats. OBS! När ni återanmäler er ska ni även fylla i de kriterier ni uppfyller och uppdatera loggan. Om det blir något krångel med detta hjälper vi dig förstås.

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Spara

Spara

Kommentarer inaktiverade.