Den 7-8 maj är vi ute och cyklar.

För då är det åter dags för Göteborgsgirot. Runt 6 000 cyklister kommer dessa dagar rulla runt i Göteborg med omnejd. Ska du vara med eller kanske ”bara” heja på? Då är du välkommen att hälsa på hos oss i trafikkontorets monter i utställarbyn på Heden. Det skulle vara trevligt!

Det är bra att cykla nu när det grävs överallt
Som du säkert vet kommer det att byggas och grävas en hel del i Göteborg, nu och i flera år framöver. Målsättningen är att Göteborg ska bli en grönare och tätare stad. Redan nu är det en fördel att ta sig fram på cykel, samtidigt som du avlastar trafiken och på så vis underlättar byggarbetet.

Men det kommer att bli en del omläggningar även i cykeltrafiken. Under april till juli, under arbetet med Hisingsbron, stängs korsningen vid Norra Sjöfarten mot Hamntorgsgatan. En tillfällig cykelväg kommer att anordnas utefter kajen som rundar Läppstiftet och går upp längs med Lilla Bommens Torg mot Norra Sjöfarten. Följ omledningsskyltar och markeringar. Mer information finns på goteborg.se/cykla.

cykelappennyAnmäl gärna fel och brister!
Så här på vårkanten när gruset sopas upp kommer vinterns skador på cykelbanorna i dagen. Då kan det vara bra att ha appen Cykelstaden tillhands, för i den kan du göra felanmälan om du upptäcker skador och brister på cykelbanan. Anmälan gör du direkt på platsen, då kommer rätt kartkoordinater med och felen kan åtgärdas snabbare. I Cykelstaden kan du även komma med förslag på förbättringar samt hitta de cykelpumpar och cykelparkeringar som finns längs vägen.

Har du återanmält dig på cykelvanlig.se?
Om du inte har gjort det, gör det! Surfa in på cykelvanlig.se, logga in och kryssa i rutan för återanmälan. Om du har glömt lösenord kan du skapa ett nytt på samma plats. Och tipsa gärna kollegor på andra arbetsplatser om Cykelvänlig arbetsplats!

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.