Elcyklist? Javisst!

skyltDet byggs och det grävs i Göteborg, nu och i många år framöver. Om arbetet ska gå smidigt är det nödvändigt att minska biltrafiken. För cyklister och gående är målsättningen där-emot att det ska flyta på ungefär som vanligt. Bilister som har möjlighet att cykla istället gör alltså klokt i att göra det. Och just nu finns en bra chans att skola in sig genom att prova elcykel i tre månader. Läs mer om projektet här och tipsa gärna en bilist!

Välkommen på invigning!
När vi ändå pratar om byggarbeten i Göteborg vill vi berätta vad som är på gång i området runt centralstationen. Där kommer en rad stora och spännande byggprojekt att avlösa varandra och för att visa på helhet och sammanhang har man byggt ett så kallat kommunikativt stråk. Det är en spännande vägg med lättillgänglig information om projekten som man kan ta del av när man tar sig från centralen till Holmen. Stråket invigs med pompa och ståt den 3 juni. En orkester kommer att underhålla, dock inte en stråk-orkester. Välkommen!

armadilloEl-lastcykel utvecklas i Göteborg
Den heter Armadillo, och är det perfekta fordonet för korta tjänste-resor inne i stan: Den bullrar inte, drar väldigt lite energi, är smidig och får dessutom folk att höja på ögonbrynen en aning. El-lastcykeln ingår i projektet Elmob, ett samverkansprojekt mellan forskning, små och stora företag samt Göteborgs Stad. Den kommer att testas av miljöinspektörer, vaktmästare, stadens egen budverksamhet och andra. Armadillo är det engelska ordet för bälta, men namnet till trots behöver man inte vara bältad vid färd.

Och som vanligt:
Ni som inte har återanmält er än, gör det. Och tipsa gärna
kollegor om Cykelvänlig Arbetsplats, en rörelse i tiden.

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.