Glöm inte att anmäla er!

utvaldIngen arbetsplats är den andra lik. Förutsättningarna för ”cykelvänlighet” är olika men alla kan vara det på sitt sätt. Det första ni ska göra är att anmäla er till årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats! Det enda ni behöver göra är att logga in på ert konto och trycka på återanmälningsknappen.

En Arbetsplats med cykeln i centrum
En arbetsplats med extra goda cykelförutsättningar är analys- och teknikkonsultföretaget WSP. Närheten till en Styr & Ställ-station var ett plus i kanten när man flyttade in i nybyggda lokaler ett stenkast från Nya Ullevi. Och cykeltänket fanns med redan innan flytten.

-Vi har en Styr & Ställ-station alldeles utanför porten. Dessutom sammanstrålar cykelbanor från olika delar av staden precis vid kontorshuset, säger Gunnar Linder, regionchef på WSP systems och kontorsansvarig i Göteborg och fortsätter:

-Eftersom kontoret var helt nytt kunde vi planera in och göra det extra cykelvänligt. I parkeringsgaraget har vi till exempel gjort om ett par bilparkeringar till cykelparkering så att alla kan ha sin cykel inlåst och väderskyddad. Där finns också dusch, omklädningsrum, pump och verktyg.

Och så sponsrar man deltagande i olika cykellopp.

-Det är ett gäng som ska köra Vätternrundan och på Göteborgsgirot kommer vi att synas i våra knallgula tröjor. Start och mål är ju tvärs över gatan.

Var med i cykellopp ni också!
Om ni vill delta i Göteborgsgirot eller Hisingen runt är det dags att börja träna så smått. När och hur tävlingarna går kan du läsa om i vårt cykelkalendarium.

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.