Grattis till alla vinnare!

Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2017.
I onsdags var det pris- och diplomutdelning för Cykelvänlig arbetsplats i Våning 2026 i Läppstiftet. Grattis alla vinnare! Förutom de tre arbetsplatser som fick ta emot utmärkelser tycker vi naturligtvis att alla som är med i Cykelvänlig arbetsplats är vinnare, förstås. Så grattis till er också!

Vi växlade några ord med ett par av vinnarna:


FlexLink i Gamlestan har blivit en fullfjädrad cykelvänlig arbetsplats med en imponerande hastighet. Vi säger grattis till Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2017!

Lisa Sjöstedt, HR och ansvarig för cykelarbetet, hur har ni lyckats med detta?
-Det var faktiskt bara ett halvår sedan vi fick upp ögonen för Cykelvänlig arbetsplats och valde att satsa helhjärtat på detta. Det är i linje med vårt övriga miljö- och hälsoarbete och vissa förutsättningar fanns redan med bra omklädningsrum och liknande. Vi hade inte fokuserat på cykling tidigare men nu gjorde vi en målmedveten satsning och kompletterade med cykelställ i låst utrymme, elcykel, laddstation och flertal andra förmåner för våra kollegor. Vi uppfyller alla kriterier och vi hoppas såklart att detta ska öka andelen av vår personal som cyklar.
-Hur kommer ni att fira utmärkelsen?
Vi firar med att fortsätta i samma spår. Det finns alltid något som kan bli ännu bättre och fler som vi kan övertyga om att välja att ta cykeln till jobbet.


Årets rookie Rotpartner tror stenhårt på cykel och träning på arbetstid.

Ella Olsson HR-ansvarig på Rotpartner:
-Redan för två år sedan tog vi beslut om att införa obligatorisk träning på arbetstid, en timme i veckan. Naturligtvis för att det är bra får både hälsa och miljö, men även rent affärsmässigt. Man blir helt enkelt smartare och mer effektiv när man motionerar och får mer gjort på jobbet. Cykeln är en naturlig del av detta. Vi har till exempel Styr&Ställ-kort och en elcykel som är perfekt att använda till och från våra olika projekt i stan.
Arbetsplatsens cykel- och träningsvänliga inställning är dessutom en bra magnet när man vill dra till sig nya medarbetare och kunder. Vilket nyttjades i en ”cykelsadelkupp” tidigare i år:
-Vi gick ut på stan och satte cykelsadelskydd på cyklar med reklam för oss. Vi ville helt enkelt nå människor med samma inställning, som ser det smarta med cykel och fysisk aktivitet.


För bästa cykelidé 2017 belönades White Arkitekter, med följande motivering:

”Årets bästa cykelidé har White arkitekter kläckt: att medarbetarna tillsammans
ska cykla jorden runt på 80 dagar. Vilket man också gjorde; från
4 april till midsommar cyklade man mer än 20 000 km. De tillryggalagda
sträckorna registrerades i en specialutvecklad app. Bra jobbat!”

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Spara

Kommentarer inaktiverade.