Kom igång

Bli en cykelvänlig arbetsplats ni också! Så här kommer ni igång.

Ni avgör själva hur ni vill lägga upp arbetet och hur mycket tid och resurser ni kan avsätta för att uppfylla kriterierna. Här är ett förslag på kom-igång-lista som brukar passa för de flesta arbetsplatser:


Börja med att skapa ett konto här på sajten för att anmäla er. Vid registreringen fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Ni har även möjlighet att ladda upp er logotyp för att synas bland de medverkande arbetsplatserna här på sidan!

När ni loggat in på ert konto ser ni checklistan som ligger till grund för utmärkelsen och som ni kommer att arbeta efter under hela processen.

 

Utse en ansvarig person eller arbetsgrupp på arbetsplatsen. Checklistan och de nyhetsbrev som kommer att skickas ut är tänkta för er som ansvarar för projektet, men det finns inget som hindrar att ni använder detta som underlag för att engagera personalen att vara med i arbetet.

Börja med att gå igenom kriterierna som krävs för de olika nivåerna och bestäm er för vilken nivå ni väljer att sikta på och vad som känns realistiskt för er arbetsplats. T ex kan ni välja att nöja er med nivå ett och lägga ambitionen därefter eller börja med att sikta på nivå ett och sedan gå vidare till nivå två om ni känner att tiden räcker till.

Planera hur ni vill lägga upp arbetet med kriterierna för att vara klara till 31 augusti 2017. Vissa delar är enklare medan andra kan ta längre tid att genomföra. För att hinna med blir planeringen viktig.

 

På webbsidan och via de nyhetsbrev som skickas ut till anmälda kommer ni att få löpande information om vad som händer i projektet. Under Tips & Råd > Intressanta länkar hittar ni tips på sådant som kan fungera som inspiration för personalen. Här kan ni till exempel beställa kostnadsfria cykelkartor till personalen eller receptionen!

Lycka till!