Nu trampar vi igång igen!

Det är dags att starta årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats. Gå in på cykelvanlig.se och anmäl er till årets omgång genom att logga in och klicka på återanmälningsknappen.
Detta beror på den nya lagstiftningen GDPR som är till för att ni ska ha koll på vilken information som organisationer sparar om er och hur de hanterar sparad data.


Sopade gator på väg

Nu när snön har smält och våren är på intåg* är det dags – Göteborgs cykelbanor ska vara fria från grus senast 30 april. Så snart kan den där cykelkänslan infinna sig! Om ni inte är de kämparna som vintercyklar, såklart. Fler och fler blir ni. Kul, tycker vi! Och ni som haft paus, dags att ge sig upp i sadeln igen.

*I alla fall verkade det så när vi skrev den här texten.


På snurr 2018

En nyhet för året är att Styr & Ställ nu är öppet året runt. Staden satsar även på att utveckla pendelcykelstråken och på Delsjövägen testas en servicestation där du bland annat kan pumpa däcken, borsta kedjan eller fylla på vatten längs vägen. Mer satsningar under året hittar du här.


Tack för att ni tycker till så att vi kan bli bättre

Efter förra årets omgång skickade vi ut en undersökning om vad ni tycker om oss, hur ni jobbar för att få fler på er arbetsplats att cykla och vad ni skulle vilja se mer av från oss. Vi noterar att många av er efterlyser tips och inspiration om hur man blir en ännu cykelvänligare arbetsplats. Så det kommer här!

Tipset
I Göteborg är vädret ombytligt. Vad som ser ut att bli en solig dag från frukostbordet kan bli diagonalt regn på eftermiddagen. En låda med regnponchos som medarbetare kan låna från kan vara en bra investering till arbetsplatsen, eller hur?

 

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.