Obs! Glöm inte!

datumVi ville bara påminna om att det snart är dags att kora ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats”, närmare bestämt den 24 september. Skriv upp det i kalendern och gå in och uppdatera era uppgifter. (Och har ni inte återanmält er är det hög tid för detta nu.) Juryn letar bland annat efter bra cykel-idéer, så om ni har några, fram med dem! Har ni tid att spåna är det bra, här finns det goda chanser till vinst och uppmärksamhet!

Hallå trafikant
Den 16-22 september är det åter dags för den årliga Trafikantveckan. Den pågår i hela Europa för att uppmuntra till hållbara resor och transporter. Förra året deltog 90 svenska kommuner.
I Göteborg kommer det att hända en hel del i cykelväg. Bland annat kan studenter följa med på en cykelsightseeing och lära sig mer om stan. Vid Stora teatern kan man besöka vår ambulerande utställning om stadsutveckling, förändrade resvanor och kollektiv-trafik. Och en tidig morgon under veckan, på en hemlig plats, kommer den som har tur att få en trevlig överrakning i form av en cykeluppmuntran. (Men det är hemligt.) Dessutom är det (som sagt) prisutdelning den 24 september och precis som förra året sker den i Bältesspännarparken i kombination med en massa roliga upptåg. Mer info kommer.

Cykelbanor i långa banor
Glada nyheter för cyklister och olskrokare:
Nu har den nya ”cykelmotorvägen” (pendlingscykelbanan) öppnats.
Förut fick man cykla rakt igenom bostadsområdet i sällskap med grannskapets många fotgängare och lekande barn. Nu leds cykel-trafiken i utkanten av området, närmare bestämt utmed Martin Anderssons Gata vid E20. Förutom detta har även flera sträckor på den närbelägna Redbergsvägens cykelfartsgata blivit färdiga.

 

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.