Och vinnarna är:

Tk_vinnareI lördags var det pris- och diplomutdelning för Cykelvänlig arbetsplats i Bältesspännarparken. Grattis alla vinnare! Förutom de tre arbetsplatser som fick ta emot utmärkelser tycker vi naturligtvis att alla som är med i Cykelvänlig arbetsplats är vinnare.
Så grattis till er också!

Till Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2015 utsågs Sweco, med motiveringen:
För att de i samklang med företagets arbete för hållbar utveckling prioriterade cyklister framför bilister när de flyttade till nya lokaler.

Andra plats: Gryaab AB
Tredje plats: White arkitekter AB


Utmärkelsen för Årets bästa cykelidé 2015 gick till Kvinnofolkhögskolan.
Motivering: För deras idé och initiativ till att erbjuda cykelkurser för deltagare som, av olika anledning, inte haft möjlighet att lära sig att cykla tidigare i livet. På så vis ges fler tillfälle att uppleva cykelns möjligheter och friheter.

Andra plats: COWI AB
Motivering: För deras dörröppnare till cykelgaraget. De har använt en redan beprövad uppfinning som underlättar oerhört för arbetsplatsens cyklister.

Tredje plats: Miljöförvaltningen
Motivering: För idén att erbjuda personalen att låna hem elcykel på prov och för att anordna ”mekarkurser”. Detta ger vägledning och information som inspirerar till cykling.


Årets Rookie 2015 blev Ica Maxi Angered.
Motivering: För deras entusiasm och målsättning att ständigt bli fler cyklister som cyklar till och från arbetet samt deltar i tävlingar. Ica Maxi Angered visar på ett utomordentligt sätt hur cyklingen kan skapa gemenskap på arbetsplatsen.
Grattis Ica Maxi Angered! Vi ringde upp Johnny Larsen, den entusiastiske cykelinspiratören som har dragit igång det hela. Vad är det ni har gjort så bra?

-Det är ganska många som cyklar till jobbet och jag tänkte att vi skulle kunna göra något tillsammans även utanför arbetstid. Som ett led i friskvården och som en trevlig grej helt enkelt. Jag tycker själv om att cykla och föreslog att vi skulle vara med på Göteborgsgirot. Inför loppet samlades vi till gemensamma träningar ett antal gånger. Vi är runt nittio personer som jobbar här och det visade sig att en tredjedel av personalstyrkan ville vara med!
Nästa år siktar vi på fyrtio anmälda.

Andra plats: Konsument- och medborgarservice
Tredje plats: Försäkrings AB Göta Lejon


Dags för nästa års omgång!
Nu har vi öppnat Cykelvänlig arbetsplats för uppdateringar igen.
Lycka till inför nästa cykelår!

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.