Rapport från prisutdelningen för Cykelvänlig arbetsplats 2014.

Europeiska Trafikantveckan gav en festlig inramning i Bältesspännarparken nu i lördags när priserna delades ut. Grattis alla vinnare, det här gjorde ni bra! Och det gjorde även alla ni andra som har deltagit i Cykelvänlig arbetsplats under året.

Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2014 blev Gryaab.
Med motiveringen ”Stark och heltäckande cykelsatsning som toppas av en aktiv cykelgrupp och ett tydligt fokus” tilldelades Gryaab utmärkelsen Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2014. Grattis! Vi ringde upp Gustaf Ernst, processingenjör och ansvarig för cykelgruppen på Gryaab för att få framgångsreceptet:
– Vi är ganska aktiva och breda i vårt cykelarbete. I år har vi bland annat arrangerat en cykelutmaning på arbetsplatsen. Den gick ut på att samla poäng genom att byta ut bilresor mot att åka buss, cykla eller gå. De som nådde poängmålet fick en liten belöning. Och så vill vi underlätta för alla som cyklar året runt. Vi har till exempel en välutrustad cykelhörna med mekställ, verktyg och tryckluft. Och för dem som cyklar under den mörka årstiden tänker vi skaffa reflexvästar. Det är några exempel.

Ett lika stort grattis till de två andra vinnarna!

Chalmers tekniska högskola för Årets bästa cykelidé:
Motivering: En vidareutveckling av trenden av elcyklar som kopplar ihop cykling, innovation och praktiskt användande. Chalmers planerar att komplettera sin befintliga elbilspool med en elcykelpool. Som väderskydd vill de bygga ett tak med solceller. Taket ska producera lika mycket eller mer energi som det går åt för att ladda elcyklarna och elbilarna. Anläggningen ska kunna utrustas med ett antal mätare som gör det lätt att läsa av producerad och använd mängd el. Denna data kan användas för olika räkneuppgifter och projekt för våra studenter. Elcykelpoolen ska vara tillgänglig för alla studenter och anställda. 

Årets Rookie (nykomling) CPAC Systems AB
Motivering: Stark nykomling med en imponerande stor andel av personalen som cyklar i kombination med entusiastiska cykelambassadörer.

Blir ni nästa års vinnare?
Nu har vi öppnat sidan för uppdateringar igen, så nu kan ni gå in och justera era uppgifter och sätta nya mål. Lycka till!

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad Trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.