Rulla in här för senaste cykelnytt!

Vi bygger nytt i Cykelstaden

Ja alltså, i vår app Cykelstaden. Häromveckan lanserades en ny funktion med störningsinfo för cykelvägar! Nu kan du i förväg se om det uppstått några hinder på din cykelväg, hur länge den beräknas pågå, vad det beror på och hur du kommer fram istället. Bra va? Appen kan du ladda ner både på App Store och Google Play, om du inte redan gjort det.


Nu pumpar vi ut 500 nya cykelställ!

Vi bygger nytt i den faktiska staden också. I Göteborgs stads handlingsplan Cykelåret 2018 kan du läsa om årets satsningar. Bland annat ska det byggas 500 nya cykelställ i centrala Göteborg, cykelbanorna ska bli fler och en sträcka som idag saknar belysning ska lysas upp. Nu blir det enklare att cykla (och ställa) i Göteborg!


I helgen var vi ute och cyklade

Lördagen 12 maj stod för årets bästa temadag. Och vilken är det? Cykelns dag såklart! Fler saker står i kalendern framöver, så se till att ha koll på vad som händer nära dig. Om någon vecka är det både Hisingen runt och Västkusten runt. Här kan du se hela cykelkalendariet!


Tips!

Tar du hand om din cykel väl, så får den ett längre liv. Såhär på våren (fast det känns ju nästan som sommar redan!) är det bra att se till att kedjan är smord, bromsarna fungerande och däcken spänstiga. Cykelfrämjandet har bloggat om hur du vårfixar din cykel, du hittar inlägget här.

Sist men inte minst
Se nu till att du och ditt företag är återanmälda för årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats! Och tipsa gärna både kollegor och andra företag om oss. Ju fler som cyklar, desto bättre för stad, miljö och folkhälsa!

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret.

Kommentarer inaktiverade.