Så gör man på White

Det är alltid spännande att höra hur olika arbetsplatser arbetar med cykelfrågorna. Så vi slog en signal till Tania Sande Beiro, hållbarhetssamordnare på White Arkitekter.

-Hur gör ni på White?
-White vill vara med och bygga den hållbara staden, så för oss är det självklart att få fler att cykla, inte minst till och från vår egen arbetsplats. Så vi gör en hel del. Exempelvis har vi gjort om hälften av vår åtta bilparkeringsplatser i garaget till cykelparkeringar. Och så har vi kostnadsfria mekardagar två gånger om året. Dessutom kör vi en cykelutmaning som går ut på att vi ska cykla 20 000 km tillsammans fram till midsommar. Jorden runt på 80 dagar, helt enkelt. Vi startade den 4 april och vi har kommit en bra bit på väg redan.

-Har fler börjat cykla?
-Vi är runt 200 anställda i Göteborg och de som cyklar blir fler och fler. I februari var det 24, i mars 36 och efter att utmaningen startade är det ännu fler som har börjat. Men vid ett tillfälle varje år cyklar alla. Det är när vi gör vår årliga studieresa. Då planeras alltid en aktivitet för att upptäcka arkitekturen från cykelsadeln. Det brukar vara uppskattat.Utställning och spadtag!

I Läppstiftet vid Lilla Bommen kan du åka upp till ”Våning 2026”. Den ligger dock på 13:e våningen och är en utställning som ger en bild av hur Göteborg kommer att se ut 2026. Här presenteras projekt som Västlänken, Hisingsbron och linbanan och hur arbetet med dessa fortskrider. Den 11-13 maj hålls öppet hus, missa inte det! Tider och annat hittar du här. Den 13 maj kl 11.30 tas för övrigt det första spadtaget till Hisingsbron under festliga former. Missa inte det heller.

Ställ cykeln här i stället istället
En ny Styr & Ställ-station med 39 cyklar är snart på plats i Gullbergsvass. Cyklarna kommer att finnas vid busshållplatsen Gasverket nära Falutorget.

Och så har Styr & Ställ-stationen vid Åkareplatsen flyttas till ett bättre läge i bättre anslutning till både vår nya bussterminal på Åkareplatsen och Nils Ericsonsplatsen. Stationen har också växt från 20 till 30 platser.

”Och varifrån fick du luft?”
Snart finns det ytterligare två cykelpumpar som du kan få luft ifrån. Den ena kommer att vara på plats inom de närmsta veckorna i Gullbergsvass, intill Styr & Ställ-stationen på Gullbergstrandsgatan. Den andra hittas inom kort på Mariaplan, i anslutning till korsningen Slottskogsgatan/Ärlegatan, utmed cykelbanan. Håll utkik!

Återanmäl er!
Glöm inte att återanmäla er till årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats. OBS! När ni återanmäler er ska ni även fylla i de kriterier ni uppfyller och uppdatera loggan. Om det blir något krångel med detta hjälper vi dig förstås.

Spara

Spara

Spara

Spara

Kommentarer inaktiverade.