Trevlig fälg!

gbg-giroNu i helgen (9-10 maj) är det åter dags för Göteborgsgirot, en rullande folkfest med runt 6 000 ekipage i de olika loppen. Ska du vara med? Om inte finns det ändå anledning att besöka den så kallade eventbyn inne på Nya Ullevi. Där kan du gå på afterbike, besöka restaurangtält samt hoppa i hoppborg om du är lite yngre. Dessutom är du varmt välkommen till trafikkontorets tält och prata cykling.
Väl mött!

Men inte nog med det …
För dig som verkligen vill få utlopp för cyklandet finns det flera lopp att köra. Den 30 maj är det Västkusten runt som gäller. Sträckan som ska avverkas är 275 km vilket nästan är lika långt som Vätternrundan, men Västkusten runt är mer kuperat. Loppet finns även i en kort variant om ”endast” 125 km. Dagen därpå är det så dags för Hisingen runt, 50 km genom skog, öppna fält och små samhällen. En nyhet för 2015 är att start och mål sker på Kanaltorget framför Göteborgsoperan. Det går fortfarande att anmäla sig till båda loppen.

TK_Cykelkarta_April_2015_FRAMNu har den nya cykelkartan kommit.
Även om det mesta ryms i telefonen numera är det något handgripligt och överblickbart som bara en karta av papper kan erbjuda. Nackdelen är att den inte uppdateras automatiskt. Men det har vi gjort nu! Beställ en uppsättning kartor här. Perfekt att ha i receptionen till exempel. Du kan även hämta kartor i trafikkontorets tält i eventbyn på Göteborgsgirot.

 

Med cykelvänliga hälsningar,
Göteborgs Stad trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.