Utmärkelser och lunch i läppstiftet!

Den 20 september är det dags att kora ”Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats”, ”Årets rookie” samt ”Årets bästa cykelidé”. I år delar vi ut utmärkelserna i Våning 2026 (som ligger på våning 13 i Läppstiftet vid Lilla Bommen). Vi bjuder på lunch och så blir det spännande debatt, så det är läge att reservera tid för ett lite längre lunchmöte. Från Våning 2026 har du den bästa utsikten över bygget av Hisingsbron och här kan du dessutom titta på utställningen om Göteborgs framtida stadsutveckling.


Uppdatera och återanmäl er inför årets prisutdelning! (gäller alla)
Om ni ännu inte har återanmält er och bockat för kriterierna för årets omgång så är det hög tid nu. I våras rensades alla tidigare ifyllda svar i samband med att några kriterier gjordes om. Passa på att gå in och uppdatera era uppgifter på cykelvanlig.se så att ni har chans att vara med inför finalen. Sista dag för anmälan och uppdatering av uppgifter/kriterier är den 31 augusti.


Forska från sadeln
Vill du bidra med värdefull information om cykling och cykeltrafik i vardagslivet? I forskningsprojektet Samla cykeldata kan du vara med att bidra genom att samla in resdata med din smartphone. Insamlade data kan sedan användas som underlag vid planeringen av framtidens samhälle. Läs mer och anmäl ditt intresse här. Sprid gärna detta till övriga cyklister på jobbet! Forskningsprojektet finansieras av Trafikverket.


Finn fem fel
När du ändå är ute och forskar får du gärna göra felanmälan om du upptäcker skador och brister på cykelbanan. Det gör du med appen Cykelstaden. Anmälan gör du direkt på platsen, då kommer rätt kartkoordinater med och felen kan åtgärdas snabbare. I Cykelstaden kan du även komma med förslag på förbättringar och hitta de cykelpumpar och cykelparkeringar som finns längs vägen.

Kommentarer inaktiverade.