Välkommen tillbaka från semestern!

 Nu är det dags för slutspurten!

Den sista augusti är även den sista dagen att anmäla företaget till Cykelvänlig arbetsplats. Så här i tävlingens upplopp kan det vara bra att logga in och se till att alla uppgifter stämmer. Det är de uppgifterna som juryn kommer använda i bedömningen av din arbetsplats cykelvänlighet. Juryn utser förresten också Årets Rookie och Årets bästa cykelidé. Förra året vann White Arkitekter den sistnämnda med idén att medarbetarna skulle cykla motsvarigheten till jorden runt på 80 dagar. Kanske har du en bättre idé? Skriv den i så fall i checklistans fritextfält!


Vill du lära andra att cykla?

I Gårdsten och Angered är det många vuxna som vill lära sig att cykla. Cykelfrämjandet söker volontärer som bor i området eller kan tänka sig att åka dit och hjälpa vuxna att trampa igång. Det enda kravet är att du som volontär själv kan cykla. Och det borde du ju kunna i och med att du prenumererar på det här nyhetsbrevet, tänker vi. Läs mer här!


 Boka in 28 september för den stora finalen

Vi rullar allt närmare mot pris- och diplomutdelning. Vilken blir Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2018? Vem blir Årets Rookie? Vad är den bästa cykelidén? Den 28 september kl. 11–13 delar vi ut utmärkelserna i Våning 2026 (som ligger på våning 13 i Läppstiftet på Lilla Bommen). Vi bjuder på lunch!

(Anmäler dig gör du till catarina.berglund@tk.goteborg.se. Det går jättebra att ta med vänner och bekanta – skriv bara hur många ni blir så att vi fixar rätt antal luncher. Vi ses!)


Tips!

Som cykelpendlare inne i stan är det viktigt att ha bra uppsyn åt alla håll. Men det kan vara både jobbigt och farligt att vända huvudet för att se bakåt – det finns en risk att cykeln vinglar till eller att cyklisten råkar styra ut i gatan. Genom att installera en backspegel för cykel på ditt styre kan du bidra till större trafiksäkerhet! Och det vill väl vi alla ha?

Cykelvänliga hälsningar,
Trafikkontoret

Kommentarer inaktiverade.